Спиране на валежите

Спиране на валежите

Спиране на валежите

Днешният ден показва нова промяна и успокояване в темперамента на Малък Сечко. През тази февруарска сутрин на много места ще продължи да превалява сняг, в източните и южни райони – дъжд, но постепенно валежите ще отслабват и ще спрат. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, ще е слаб, в Дунавската равнина умерен, но до края на деня ще отслабне и ще стихне, предвещават синоптиците от НИМХ (БАН). От юг-югозапад ще настъпи процес на разкъсване и намаление на облачността. Максимални температури между 3° и 8°, по Черноморието до 10-13°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

По-бурно ще е времето в планините и високите райони. Преди обед там все още ще превалява сняг, но след обяд валежите ще спрат, а над Рило-Родопската област и облачността ще се разкъса и намалее. По билата ще продължи да духа силен югозападен, а в ниските планински райони запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 6°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Преди обяд все още ще превалява дъжд, но в процес на спиране. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, температурите ще се понижат, а облачността ще се разкъса. Максималните температури ще бъдат между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 6-8°, а вълнението на морето може да достигне 2-4 бала.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ