Стартира лотарията за Зелена карта

Стартира лотарията за Зелена карта

Стартира лотарията за Зелена карта

Лотарията за „Зелена карта” за САЩ започва от днес като част от Програмата за разнообразяване на имигрантския поток за 2014 г., обявиха от американското посолство. Желаещите могат да подадат документите си в рамките на един месец – от 19 часа на 2 октомври, до 19 часа на 3 ноември 2012 г.

През този период за регистрация кандидатите могат да попълнят електронния формуляр E-DV за участие в програмата на адрес www.dvlottery.state.gov. Услугата е безплатна. Не се приемат заявки за участие, изпратени по пощата.

След успешно попълване на електронния формуляр участниците получават официален номер на потвърждение на регистрацията си. Изключително важно е да запазят този номер поне до 30 юни 2013 г., обясняват от американското посолство. Единствено чрез него участниците ще могат да проверят дали са изтеглени в лотарията за 2014 г.

Официална информация за това дали сте избран да продължите участието си в програмата, можете да получите на уебсайта на лотарията www.dvlottery.state.gov след 1 май 2013 г. Уведомления до тези, които са изтеглени, НЯМА да бъдат изпращани по електронната или обикновената поща.

Не се извършва плащане към трета страна в процеса по кандидатстване за виза от лотарията „Зелена карта”. Единственото плащане е самата такса за виза, която се плаща в Посолството на САЩ. Не съществуват никакви други такси до момента на кандидатстване за виза в Посолството.

Посолството на САЩ в София предупреждава българските граждани да не отговарят на писма или имейли, които съобщават, че получателят е спечелил от Програмата за разнообразяване на имигрантския поток, дори да се твърди, че тези съобщения са изпратени от Бюрото по консулски въпроси на Държавния департамент на САЩ. Държавният департамент е преустановил практиката да уведомява спечелилите чрез писма по обикновената поща и никога не е използвал електронната поща за тази цел. Всеки получател на писмо или имейл, в който се споменава лотарията „Зелена карта”, може да е сигурен, че съобщението е подвеждащо и измамно.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ