Уволниха ръководителя на ДНСК Милка Гечева

Уволниха ръководителя на ДНСК Милка Гечева

Уволниха ръководителя на ДНСК Милка Гечева

Вчера шефката на Дирекцията за национален строителен контрол Милка Гечева е била уволнена, предаде БНТ, позовавайки се на съобщение от депутата от ГЕРБ и бивш министър Лиляна Павлова.

Според Павлова Гечева е била освободена без аргументи. По думите на бившия министър, досегашната шефка на ДНСК е отличен специалист с дългогодишна кариера и не е политически ангажирана.

Милка Гечева работи в ДНСК от 1999 г., а от 2010 г. е началник на дирекцията, но не е политическо назначение на ГЕРБ, поясни Павлова. "Новият началник е със спорна репутация", каза Павлова, но не цитира име. Все още няма и официална информация кой ще замести Гечева на поста.

От ГЕРБ настояват премиерът Пламен Орешарски да преосмисли уволнението на ръководителя на ДНСК. "В противен случай остават съмненията, че някой иска отново да узакони незаконни обекти по черноморското крайбрежие", заяви пред журналисти в парламента Лиляна Павлова, цитирана от БТА.

Тя припомни, че докато Милка Гечева е била начело на държавния строителен надзор, е било спряно незаконното застрояване на къмпинг "Корали", "Дюнигейт" и в Странджа планина.

Кадровите решения ще са и част от дебата по вота на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски, който ГЕРБ ще поиска. От партията оцениха кадровата политика на управляващите като арогантна и безпринципна.

"Вчера махат шефката на ДНСК, защото разрушиха веселите села, които бяха в чашите на язовира. В момента третата партия маха кадрите на първата партия, има ли логика и морал в това?" коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ