Фандъкова: София ще бъде по-чиста през 2012 г.

Фандъкова: София ще бъде по-чиста през 2012 г.

Фандъкова: София ще бъде по-чиста през 2012 г.

През 2012 г. София ще стане по чиста. Това обеща от ефира на БНТ столичният кмет Йорданка Фандъкова.

По думите и основните приоритети на общината за догодина ще бъдат образованието, ремонта и чистотата на улиците. „Това са проблеми, които засягат пряко всеки един столичанин”, обясни Фандъкова.

Тя заяви, че настоява да се повиши качеството на почистване на града, а не на таксата за това.

„През тази година се повиши качеството на почистване на столицата, включително на вътрешните квартални улици. Въпреки очакванията за тежка финансова година няма да съкращаваме от важните приоритетни сфери – образование, ремонт на улици и чистота", обеща Фандъкова.

По думите и ако през 2011 г. улиците са метени по веднъж седмично, през 2012 г. ще се метат по три пъти. „Искаме да влезем по-сериозно в кварталните улици", обясни Фандъкова.

„Важно е хората да виждат, че парите отиват по предназначение, че парите се влагат в това столицата да бъде по-чиста", заяви столичният кмет.

За да се оптимизират разходите на общината в условия на криза, Фандъкова заяви, че ще пести от административни разходи. „Ще преструктурираме общинската администрация и ще подобрим работата и координацията. Ще съкратим ндублиращи се дейности. Такива имаше в общината. Намалихме ръководния персонал, а запазихме броя на служителите, които обслужват гражданите", обясни тя.

Йорданка Фандъкова поздрави МВР за положените усилия за спирането на палежите в София. „Видя се, че след задържането на няколко човека, масовите палежи спряха. Полицията е работила в правилна посока. Всички сили бяха на улицата, особено през нощта, но не може да има полицаи при всеки автомобил“, заяви тя.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ