Цветанов получи призовка за разпит

Цветанов получи призовка за разпит

Цветанов получи призовка за разпит

 Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е получил призовка да се яви на разпит в Специализираната прокуратура по разследването за незаконните подслушвания идната сряда в 10.00 ч. Това съобщи самият той пред журналисти в парламента като декларира, че ще окаже пълно съдействие и ще се яви в посочените дата и час.

 "Ще изпълня ангажимента си, за да преустановя внушенията, че моят депутатски имунитет е пречка за разследването и заради него е спряно и наказателното производство срещу служители на СДОТО", заяви бившият вътрешен министър. В началото на седмицата той депозира пред ръководството на парламента отказ от депутатския си имунитет. Документите бяха предоставени веднага на прокуратурата от председателя на парламента Михаил Миков в резултат на което разследването по сигнал на лидера на Левицата Сергей Станишев за незаконно подслушване на политици бе подновено.

 По него бяха привлечени като обвиняеми четирима висши служители на звеното за прилагане на специални разузнавателни средства СДОТО. В хода на специализираната проверка прокуратурата прецени, че към разследването трябва да бъде привлечен и Цветанов заради неупражнен контрол и бездействие в качеството му на вътрешен министър, което е довело до възможности за незаконно подслушване.

 Цветанов за пореден път днес заяви, че е невинен, че никога не е използвал незаконни СРС-та и никога не е нарушавал закона. Той подчерта, че е убеден, че няма как да се докаже, че са допуснати нарушения и имало случаи на незаконно подслушване, докато е бил министър. След това декларира, че ще се възползва от всички възможности за защита.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ