Цяла седмица жеги

Цяла седмица жеги

В девет области от страната е обявен „жълт код” заради горещините. Тази формулировка означава, че градусите ще са над 34◦С и съществува потенциална опасност от топлинен удар.

Най-горещо ще бъде в Дунавската равнина и Сандански. Там термометърът ще скочи днес до 37 градуса. Горещо ще бъде и в Русе, Плевен, Монтана, Видин, Стара Загора, Пловдив, Ямбол, Пазарджик и Благоевград.

Най-добре ще е, ако можете, днес да си починете край морето. Лекият бриз по плажа ще поддържа температурите между 28◦ и 32◦ градуса, а температурата на морската вода ще е отлична – 20◦-23◦С. Вълнението на водата е един бал. Слънце ще има и в планинските райони.

Утре и през идната седмица също се очакват слънце и жеги, достигащи до 38 градуса. За да се избегнат рисковете, лекарите препоръчват да не се излагате на прякото слънце около обед, да предпазвате главата си с шапка и да носите светли дрехи. Важно е да се приемат достатъчно течности и витамини. Температурата в дома или колата не бива за де различава с външните повече от 10 градуса, за да се избегне шокът за организма.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ