Иван Демерджиев: Няма данни Сашко от Перник да е бил отвличан

Иван Демерджиев: Няма данни Сашко от Перник да е бил отвличан

Иван Демерджиев: Няма данни Сашко от Перник да е бил отвличан

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи в Пловдив, че няма данни, които да показват, че 12-годишният Сашко от Перник е бил отвличан. Според информацията, с която властите разполагат до момента, че през всичките 9 дни, през които момчето е било издирвано, то най-вероятно е било в гората.

"В момента не можем да говорим за отвличане, няма и данни, които да сочат за отвличане, но ще проверим абсолютно всички версии, включително и тази, за момента състоянието на детето отговаря на това действително да е престояло в гората през тези дни.

Апелирам към родителите на такива деца: има модерни технологии, има джипиеси, вградени в дрешките на децата, нека да снабдят децата си с такива дрешки; нека бъдат особено внимателни, този път успяхме, имаме повод за радост, но силно се надявам да не се повтори този случай".

Министър Демерджиев коментира и арестите у нас на съпричастни с експлозията в Истанбул.

"Много рано турската страна подаде данни за лица, които могат да бъдат съпричастни по някакъв начин към този атентат. Заловили сме почти всички лица. Оказа се, че има данни да са съпричастни и към други престъпления, извършени и на територията на България и с международен елемент. Няма да водим хора и да ги изхвърляме през оградата. Има мерки, предвидени в закона. Те ще бъдат спазени", заяви Иван Демерджиев.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ