МВР: Общо 38 са задържаните за вандалски действия по време на протеста в София

МВР: Общо 38 са задържаните за вандалски действия по време на протеста в София

МВР: Общо 38 са задържаните за вандалски действия по време на протеста в София

Две са образуваните досъдебни производства за палеж и повреждане на служебни автомобили; 24 души са с наложени глоби и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за период от 1 година, съобщи МВР.

В резултат на предприетите от СДВР действия за установяване на извършителите на вандалски прояви по време на протеста в столицата, състоял се на 16 ноември, са задържани общо 38 души. От тях трима са в ареста за палеж и повреждане на служебни превозни средства, като по случаите има образувани две досъдебни производства – за запален бус на Общинска полиция и за запален полицейски автомобил, разположен на бул. „Васил Левски" в близост до сграда на посолство. Друг от задържаните е отведен в полицията за притежание на наркотици.

Спрямо другите 34-ма души, седем от които непълнолетни, е разкрита процедура по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. Преписките им са оформени и днес са докладвани на съда, като трима са оправдани, а за четирима е насрочена друга дата.

Преписките на трима малолетни ще бъдат изпратени на местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни лица. На останалите 24-ма са наложен глоби в размер на 1000 лева и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за период от 1 година.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ