ЮАР допуска наш представител в разследването на убийството на Красимир Каменов - Къро

ЮАР допуска наш представител в разследването на убийството на Красимир Каменов - Къро

ЮАР допуска наш представител в разследването на убийството на Красимир Каменов - Къро

Вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че представител на българското Министерство на вътрешните работи ще бъде допуснат от властите в Република Южна Африка до разследването по случая на издирвания чрез Интерпол Красимир Каменов, който вчера беше убит заедно с още трима души в Кейптаун, съобщи БНР.

Вътрешният министър Иван Демерджиев увери, че още от вчера сутринта институцията МВР прави всичко необходимо да получи информация във връзка с покушението срещу Красимир Каменов - Къро. Той допълни, че още преди време вътрешното министерство е посочило на властите в ЮАР местонахождението на Каменов, но не са последвали абсолютно никакви действия.

"По повод на убийството на Красимир Каменов - Къро, съпругата му и още 2 лица, което беше в ЮАР искам да внеса някои уточнения. Още сутринта МВР предприе действия да придобие цялата информация по този случай по официални канали, със съдействието на Министерството на външните работи. В момента сме в комуникация с властите в ЮАР. Имаме уверение, че ще бъде допуснат наш представител, който да се запознае на място със ситуацията и с хода на разследването. Имаме уверение, че ще успеем да получим цялата налична информация, касаеща това разследване".

"Министерството на вътрешните работи няма да участва нито във войни между представители на отделни институции и да заема страна в такива конфликти, нито пък ще участва във войни между политици и представители на други институции. Това, което ние правим и ще продължаваме да правим, е да защитавам стриктно правата и законните интереси на българските граждани и да положим всички усилия да обезпечим реда и законността в страната", заяви министърът на вътрешните работи.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ