Най-куриозните отговори на интервю за работа

Най-куриозните отговори на интервю за работа

Понякога бизнес лидерите и специалистите по човешки ресурси, които интервюират кандидати за работа, чуват наистина невероятни неща. Предлагаме ви няколко „бисера” от колекцията на американските професионалисти. Те са събрани от специализирания сайт RealBusiness. Вероятно и вие сте се сблъсквали със забавни и откровено безумни изказвания по време на работно интервю. Споделете ги с нас в коментарите.

1. Джесика Харингтън, маркетинг мениджър от Източния университет в Мичиган

„Интевюирах един господин, който на хартия изглеждаше страхотно, но по време на събеседването каза две неща, които ме накараха да си помисля „Ти сериозно ли?!”. Когато започвахме разговора, го попитах какви са хобитата му, за да разведря атмосферата. Той отвърна: „Понякога отивам до напълно непознати хора на улицата, само за да ги поздравя. Също така обичам да събирам боклук, ако видя такъв, докато се разхождам.” След това го запитах как постът, за който кандидатства, би допринесъл към професионалните му цели и бъдещите му планове. Той каза: „Основната ми цел е да стана рок звезда. Това тук е по-скоро резервен вариант”.

2. Джесика Симко, Career Branding Guide

„Когато имате много задачи и се чувствате претоварени, как се справяте със стреса? Отговорът на кандидата – „Тичам в тоалетната и плача.”

3. Лайза Хол, специалист по човешки ресурси и автор на книгата „Вземете здравето си в ръце”

„Интервюирах старши инженер за една от свободните ни позиции. Той настоя да му налея кафе, след което го разля в скута си. После посочи към чатала си, засмя се и каза: „Изглежда, все едно съм се напишкал!”. Няма нужда да ви казвам, че не му дадохме работата.”

4. Хедър Лайтъл, старши партньор в H&L Media Partners

„Без съмнение най-щурото нещо, което съм чувала в живота си, дойде от устата на един кандидат за нисш мениджърски пост. На хартия изглеждаше перфектен, затова си уговорихме телефонно интервю за 15:00 часа. Той вдигна телефона и, когато му се представих, каза: „Чакай, в един бар съм. Само да си допия шота и ще изляза отпред.” Сред шума от бурна игра на билярд и крясъците на грубоватите посетители на бара, той наистина излезе и ми каза: „Знаеш ли какво? Малко по-пиян съм, отколкото си мислех. Може ли да уговорим интервюто за друг ден?” Не го направихме.”

5. Закари Згурис, Lime Design Inc.

„Винаги организираме неофициален обяд или вечеря по време на интервюто, за да можем да поговорим без напрежение. Един кандидат обаче се поотпусна, излезе от „режим събеседване” и стигна дотам, че сподели с нас, че е инсталирал в кабинета си незаконна втора мрежа, с чиято помощ той и колегите му играят на игри в работно време. След това сподели, че сутрин и следобед редовно спи на бюрото си – отново в работно време. Похвали се, че никога не са го хващали по време на тези нарушения. Няма да ви учудя, ако кажа, че не го наехме.”

6. Катлийн Фербър, главен мениджър в The Wellesley Group Inc.

„Най-странното преживяване, което съм имала, бе с една кандидатка, която получи предложение за пост при наш клиент. Тъй като бе споделила, че има университетска диплома, клиентът поиска от нея да представи доказателство под формата на транскрипт, самата диплома и т.н. Тя ни каза, че не може да ни даде въпросната документация, защото идентичността й е била сменена, а информацията, която фирмата търси, е под старото й име. И тъй като се страхувала за своята сигурност, не можела да ни даде документите.”

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ