"Ислямска държава" заплаши и Меркел

Ислямска държава заплаши и Меркел

В първото си видео на немски терористичната „Ислямска държава” заплаши с атентата Германия и Австрия и обеща "отмъщение” на канцлера Ангела Меркел, съобщава „Ди Велт”.

Петминутното видео е обръщение към „привържениците” от Абу Омар ал Алмани, който вероятно живял в Германия, и от Мохамед Махмуд – от Виена. Двамата са познати на службите и вече са лежали в европейски затвори с присъди за тероризъм.

Двамата призовават „братята и сестрите” да започнат джихад в Германия и Австрия и да убиват „като кучета” неверниците. Терористите обвиняват Меркел за „кръвта на мюсюлманите, пролята в Афганистан” и за доставката на оръжия за противниците на „Ислямска държава”.

В края на видеото терористите показват кадри от убийството на двама заложници на фона на разрушения сирийски град Палмира.

Според различни данни терористичната организация е привлякла между 50 и 200 000 бойци, сред които и голяма група родени или живели в Европа мюсюлмани. Освен териториите по неин контрол в Ирак и Сирия, има клетки в  Либия, Йемен, страни от Близкия изток и Северна Африка. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ