Откриха и втората черна кутия от катастрофиралия самолет на Germanwings

Откриха и втората черна кутия от катастрофиралия самолет на Germanwings

Френски прокурори оповестиха, че след 9-дневно търсене, най-после е открита и втората кутия на катастрофиралия във френските Алпи самолет, съобщава Reuters.

Властите се надяват  с нейна помощ да разберат още подробности около трагедията, в която загинаха 150 души.

Втората черна кутия обикновено записва технически данни за полета, от които могат да бъдат извлечени ключови информация и подробности за последните мигове на полет 4U9525.

В деня на инцидента, следователите откриха първата черна кутия. От аудио записа на разговорите в пилотската кабина стана ясно, че вторият пилот, Андреас Лубиц, умишлено е разбил летателния апарат в планината.

Миналата седмица, разследващите екипи на мястото на катастрофата съобщиха, че са открили обшивката на втората кутия, но не и самото устройство. Появиха се опасения, че намирането му ще отнеме много време, тъй като самолетът се е разбил на много малки парчета, разпръснати в изключително труднодостъпна местност във френските Алпи.

Припомняме ви, че полет 4U9525 се разби със скорост 700 км/ч, като пасажерите са загинали мигновено.

Записите от първата кутия разкриват, че жертвите са разбрали какво се случва на борда на летателния апарат едва секунди преди трагедията.   

Междувременно, на пресконференция, прокуратурата на Дюселдорф съобщи, че пилотът, насочил самолета към самоубийствен сблъсък с планинските склонове на Алпите, Андреас Лубиц е търсил в интернет специализирана информация за вратите на пилотските кабини и техните защити, съобщава N24.

Новите разкрития са направени след подробен оглед на иззетия компютър на Лубиц от фамилния дом в германския град Монтабаур.

Разследващите са успели да проследят историята на търсенията в интернет от страна на Лубиц от 16 до 23 март.

Бившата приятелка на Лубиц - Катрин Голдбах е напуснала със семейството си Монтабаур, заради страх от „омразата на света”, твърди The Daily Mail. 26-годишната Катрин, нейният брат Андрес, който е спасител на доброволни начала и техните родители са толкова уплашени, че вероятно никога повече няма да се върнат.

„Тя няма никакво отношение към случилото се, но върху нея се стовари толкова много ненавист в това малко градче, че няма как да остане повече тук”, цитира вестникът приятел на семейството.

 Голдбах е била преподавател по математика в училището в Монтабаур, но напуска работата си през 2013 г. и заживява с Лубиц в Дюселдорф. Там започва работа в училище в близък до  Дюселдорф друг малък град.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ