Пожар в тоалетната може би е свалил египетския самолет

Пожар в тоалетната може би е свалил египетския самолет

Димът на борда на разбилия се самолет на EgyptAir е тръгнал от тоалетната, близо до пилотската кабина, твърди телевизия SkyNews, като цитира Саймън Храдецки от сайта The Aviation Herald.

Според Си Ен Ен  преди катастрофата са се задействали детекторите за дим. Експерти оспориха твърдението, но нови данни изглежда потвърждават версията за пожар.

По думите на Храдецки огънят е тръгнал от дясната предна тоалетна и е обхванал отсека с радиоелектронно оборудване под пилотската кабина.

„Димът (пожарът) е станал първото от поредицата събития, предизвикали аварията“, отбелязва експертът. Той обяснява и странните маневри, които самолетът е направил, преди да изчезне от радарите. „Левият завой на 90 градуса е необходима процедура за началото на аварийно спускане, за да избегне сблъсък с друг самолет. Завоят на 360 градуса надясно е добра маневра за увеличаване на съпротивлението и ускоряване на спускането“, пояснява той.

Френското бюро за разследване и анализ на сигурността на гражданската авиация (BEA) също потвърди, че автоматичната система на самолета е подала сигнал за дим в салона няколко минути преди връзката да прекъсне.

Ербъсът на египетските авиолинии изчезна през нощта в четвъртък над Средиземно море с 66 души на борда

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ