Светът осъди новата показна екзекуция от "Ислямска държава"

Светът осъди новата показна екзекуция от Ислямска държава

Президентът на САЩ Барак Обама категорично осъди радикалната групировка "Ислямска държава" заради "варварското убийство" на британеца Дейвид Хейнс, предава Actualno.bg.

Обама добавя, че САЩ се работят с Обединеното кралство и "широка коалиция от държави от региона и света" за "изправянето пред правосъдието на извършителите на този отвратителен акт и за обезсилването и унищожаването на тази заплаха за нашите страни, региона и света".

Британският премиер Дейвид Камерън заяви тази нощ, че убийството на хуманитарния служител Дейвид Хейнс от Пърт, Шотландия, е акт на крайно зло и се зарече извършителите да бъдат изправени пред правосъдието.

44-годишният Хейнс бе отвлечен миналата година, докато работеше за френска хуманитарна агенция.

Австралия заяви, че ще изпрати военен персонал и изтребители в Обединените арабски емирства, които да участват в международната коалиция срещу радикалната групировка "Ислямска държава".

Междувременно президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси е заявил на гостуващия в Кайро държавен секретар на САЩ, че евентуалната международна коалиция срещу тероризма не бива да се съсредоточава само върху групировката "Ислямска държава".  По думите на Сиси бъдещата международна коалиция трябва да противостои на тероризма "навсякъде, където той съществува в Близкия изток и Северна Африка.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ