Френският президент: Вероятно няма оцелели от днешната самолетна катастрофа

Френският президент: Вероятно няма оцелели от днешната самолетна катастрофа

Френският президент: Вероятно няма оцелели от днешната самолетна катастрофа

"Условията на инцидента, които все още не са изяснени, ни карат да мислим, че вероятно няма оцелели при днешната самолетна катастрофа". Това заяви френският президент Франсоа Оланд, цитиран от Би Би Си, по повод авиационната трагедия, при която самолет на нискотарифния авиопревозвач Germanwings, собственост на Lufthansa, падна във френските Алпи. На борда има 142-ма пътници и шестима души екипаж. 

Полетът е бил насочен от Барселона, Испания, към Дюселдорф, Германия. По непотвърдена информация на борда е имало предимно германци. Машината е Airbus 320, произведена преди 24 години и оттогава е във флотилията на Lufthansa. 

Останки от летателния апарат са открити близо до село Барселонет, в южната част на френските Алпи, на около 100 километра северно от град Ница. 

Оланд нарече катастрофата трагедия и призова за съпричастност към жертвите и близките им. Той добави, че мястото на инцидента е много трудно достъпно. Източници, цитирани от агенция Франс прес, твърдят, че самолетът е издал сигнал за беда в 10:47 ч. днес френско време. Причините за катастрофата засега не са известни. Френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов пътува към мястото на злополуката. Изпратени са и спасителни екипи.

Представители на двете авиокомпании не бяха открити за коментар.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ