Еко лабиринт на Екопак зарадва над 2 000 деца в шест български града

Еко лабиринт на Екопак зарадва над 2 000 деца в шест български града

Еко лабиринт на Екопак зарадва над 2 000 деца в шест български града

Еко лабиринт зарадва над 2 000 деца в шест български града – Видин, Хасково, Плевен, Силистра, Шумен и Варна. С огромен ентусиазъм децата и техните родители, отговаряха на въпроси, свързани с опазването на природата и рециклирането. Всички успяха да намерят изхода на лабиринта и получиха награда за знанията и усилията си – плакат със застрашено от изчезване животно, включено в Червената книга на България.

Еко лабиринт е новаторска образователна концепция, с която по забавен начин и деца и възрастни се информират за ползите от разделното събиране и се мотивират да участват в него. Разделно събраните в цветните контейнери на ЕКОПАК отпадъци се извозват в сепариращи инсталации и оттам се връщат в производството като суровини. Ползата за икономиката е значителна. Не по-малка е ползата и за околната среда – така се намалява обемът на сметищата и опаковките не попаднат в природата, където материалите, от които са направени, могат да се разлагат със стотици години, като тровят почвата, водите и въздуха.

Събитието е съпътствано от специална изложба, представяща интересни факти и информация за защитени видове животни и растения в България. Освен преките ползи за природата и обществото от оползотворяване на отпадъците, Еко лабиринт подчертава и пряката връзка между отговорното поведение на всеки един от нас и оцеляването на животните и растенията в естествената им среда.

Фотосите и информацията от изложбата могат да се видят на www.ecolabyrinth.eu

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ