Книгата, която се превръща в дърво

Книгата, която се превръща в дърво

Аржентина е държава, пълна с хора, които обичат да четат. Всеки месец се издават над 6 млн. книги. Казано иначе – по 45 млн. страници на ден. Всички тези книги се правят от дървета, наистина много дървета, пише Goodnet.org.

Издателят на детски книжки Pequeño Editor има частично решение на проблема. Той създаде книга, която веднъж щом бъде посадена, се превръща в дърво. Tree Book Tree е изградена от хартия, която не съдържа киселини, семена от джакаранда и еко мастило. Това я прави напълно безопасна за засаждане.

С тази своя идея издателството иска да предложи един образователен инструмент за децата, включващ историята на горите на Еквадор. Книгата съдържа силно екологично послание, което се затвърждава допълнително от факта, че може да бъде посадена. Чрез нея децата ще научат колко важно е да се пазят ресурсите на нашата планета.

Откакто излезе на пазара през март тази година, Tree Book Tree успя да привлече медийното внимание към себе си. Чрез своя креативен подход Pequeño Editor помага за израстването както на детското съзнание, така и на дърветата. Уникално, нали?

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ