Енергийният гигант China Energy отчете рекордни стойности на производство на ток

Енергийният гигант China Energy отчете рекордни стойности на производство на ток

Китайската енергийна инвестиционна корпорация (China Energy), най-големият в света гигант за производство на енергия от въглища, отчете в петък рекордно производство на електроенергия за първото полугодие. Държавната компания е генерирала 571,1 милиарда киловатчаса електроенергия през първата половина на 2023 г., отбелязвайки най-високото производство, регистрирано някога за този период в историята, съобщава Радио Китай.

Като основна компания за въгледобив в Китай, China Energy е произвела над 300 милиона тона въглища за периода януари-юни, като месечното производство достига средно 51,7 милиона тона.

В съответствие с целта за зелена трансформация, гигантът за производство на електроенергия също така отчита и ускорено производство на устойчива енергия. Производството на електроенергия от нови енергийни източници отбеляза годишно увеличение от 24,3% през първата половина на 2023 г. Компанията е започнала изграждането на 8,54 милиона киловата нови зелени енергийни проекти и успешно е пуснала в експлоатация 5,52 милиона киловата зелена енергия за първите шест месеца на тази година.

Инсталираният капацитет на фотоволтаичната енергия на China Energy надхвърли 20 милиона киловата за първи път в историята, а този на вятърната енергия достигна 54,91 милиона киловата, затвърждавайки позицията на компанията с най-голям капацитет за генериране на енергия от вятър в света.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ