Андрей Ковачев ще участва в конференция, посветена на преговорите за присъединяване на Сърбия към ЕС

Андрей Ковачев ще участва в конференция, посветена на преговорите  за присъединяване на Сърбия към ЕС

Андрей Ковачев ще участва в конференция, посветена на преговорите за присъединяване на Сърбия към ЕС

Председателят на Съюза на европейските федералисти в България и член на Председателството на Европейския парламент д-р Андрей Ковачев ще участва в международната конференция „Преговорите  за присъединяване към ЕС- перспективата за Сърбия, поглед от Европа”, която ще се проведе на 29 май в Белград.

Конференцията се организира от Съюза на европейските федералисти (UEF) и фондация „Конрад Аденауер” (КАS). Целта на форума е да подкрепи европейската перспектива за Сърбия и да посочи основните предизвикателства, които страната трябва да преодолее в преговорния процес за присъединяване към ЕС.

Във форумът ще участват и ръководителят на преговорния екип на република Сърбия Таня Мишчевич, депутатите от сръбския парламент Гордана Комич и Владимир Орлич, генералния секретар на Съюза на европейските федералисти Паоло Вака, представители на дипломатически мисии, академичната общност и гражданското общество.

Като вицепрезидент на Съюза на европейските федералисти д-р Ковачев ще изрази подкрепата на организацията за присъединяването на Сърбия към ЕС и включване на гражданското общество в процеса на евроинтеграция

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ