Консервите у нас са поскъпнали с около 40 %

Консервите у нас са поскъпнали с около 40 %

Хранителните стоки у нас продължават да поскъпват, въпреки усилията на държавата да укроти и контролира цените в търговската мрежа. След млечните продукти, рязък скок има и в цените на консервите. Поскъпването при тях е с цели 40%., съобщава Нова тв.

По данни на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци в момента в България се произвеждат около 150 000 тона консерви. Много са факторите, които определят крайната цена. Поскъпването в магазините вече е факт.

Най-голямо е увеличението при лютеницата и киселите краставички. При консервирания боб, киселото зеле и граха скокът е между 50 стотинки и лев. Дори за семействата, които предпочитат от години да си произвеждат консерви в домашни условия, това традиционно начинание вече излиза солено.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Премиерът: Не е време за избори
Лидерите на ЕС искат бързи действия за отключване на замразени руски активи за финансиране на Украйна
Тръмп и Путин ще се срещнат в Будапеща
Краят на октомври наближава, а Бюджет 2026 все още го няма. Лакомство или пакост?
Защо автоматизацията с чатботове е ключът към успеха на вашия бизнес: Преглед на възможностите и ролята на AI-Masters агенцията
Понижения на борсите в Европа на фона на загубите в банковия сектор*
Трети ден без кворум в парламента
Ключовите двигатели на икономическия растеж в България и Югоизточна Европа