Министерството на туризма прави българско роуд шоу във Великобритания

Министерството на туризма прави българско роуд шоу във Великобритания

Министерството на туризма прави българско роуд шоу във Великобритания

Министерството на туризма на Република България ще представи българския туризъм на специално организирано роуд шоу във Великобритания. Събитието, което се провежда в периода от 4-и до 7-ми декември 2023 година, има за цел да представи многообразието и възможностите на българските туристически дестинации на британската публика и туристическия бизнес, съобщи БНР.

Презентациите ще се проведат в четири британски града – Нюкасъл, Манчестър, Бирмингам и Лондон. Събитието предоставя възможност за представяне на България като дестинация за целогодишен туризъм, но основният фокус ще бъде върху летните и зимните курорти, които привличат голям брой британски туристи. След презентациите се предвиждат и бизнес срещи, на които ще участват български хотелиери, туроператори и курорти.

"Роуд шоуто е инициатива, която започнахме относително скоро. В края на 2021 г. направихме първото подобно шоу в Полша. Това е един вид маркетингово пътуване, в което група професионалисти в бранша пътуваме и посещаваме няколко от ключовите за нашите пазари градове. Основната ни цел е да променим имиджа на България като дестинация, където хората отиват за по-евтина почивка и да представим всички възможности и ресурси, които можем да предложим", обясни пред БНР Милена Тодорова, мениджър проекти и маркетинг в "Алианс Българско Черноморие".

По думите й, роуд шоуто във Великобритания е важна стъпка за привличането на повече британски туристи и инвестиции в българския туризъм. Това представлява възможност да се разшири познанието за България като привлекателна и разнообразна дестинация за туризъм през цялата година.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ