Microsoft забранява на служителите си в Китай програмата Android, раздава им стотици айфони

Microsoft забранява на служителите си в Китай програмата Android, раздава им стотици айфони

Технологичната корпорация Microsoft забранява на служителите в китайските си подразделения да използват устройства на оперативна програма Android за работни цели и ще им даде смартфони iPhone. Това съобщи Bloomberg, позовавайки се на вътрешен документ на компанията, с който разполага.

Според информацията Microsoft ще изисква от служителите в Китай да използват от септември само устройства на Apple за лична идентификация при влизане в работни компютри и телефони. Отбелязва се, че целият персонал, използващ смартфони на платформата Android, ще получи iPhone 15 от корпорацията. Тази мярка ще засегне стотици служители в континентален Китай, съобщава Bloomberg. Представители на Microsoft не са отговорили на искането на агенцията за коментар на тази информация.

The Wall Street Journal съобщи на 16 май, че Microsoft Corp. моли стотици китайски служители да обмислят преместване в Съединените щати, тъй като двете страни засилват технологичното си съперничество.Става дума за около 700-800 служители, които се занимават с машинно обучение и разработка на облачни решения.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ