Nintendo се похвали с рекордни продажби на новата игра от поредицата Pokemon

Nintendo се похвали с рекордни продажби на новата игра от поредицата Pokemon

Nintendo се похвали с рекордни продажби на новата игра от поредицата Pokemon

Nintendo съобщи, най-новите видеоигри от поредицата Pokemon са поставили рекорд по продажби за японския гейминг гигант за игри, докато компанията продължава да изпомпва блокбастъри преди ключовият празничен сезон, предаде Си Ен Би Си.

Компанията със седалище в Киото, Япония, съобщи, че продажбите на игрите Pokémon Scarlet и Pokémon Violet за Nintendo Switch са надхвърлили 10 милиона единици през първите три дни от глобалното им пускане на пазара на 18 ноември.

Това е най-високото ниво на продажби при дебют на игра в историята на Nintendo.

Успехът на Nintendo с Pokémon идва два месеца след като Splatoon 3 отбеляза рекордни продажби на вътрешния пазар в Япония – знаци, че компанията удря целта с играчите преди празниците.

Pokémon е един от най-разпознаваемите и дълготрайни франчайзи на Nintendo. Nintendo вдъхна нов живот на поредицата, като пусна Pokémon Sword и Pokémon Shield преди три години и Brilliant Diamond и Shining Pearl миналата година.

Pokémon Scarlet и Pokémon Violet са различни, тъй като са игри с отворен свят, позволяващи на играчите да изследват средата на играта, без да изпълняват мисии по линеен начин.

Индустрията на видеоигрите отбеляза бум по време на пандемията COVID-19 през 2020 г. и 2021 г., тъй като хората останаха вкъщи по време на локдауните. След отварянето на икономиките обаче индустрията започна да се нормализира, което натежи на гигантите на видеоигрите, включително Nintendo, Sony и Microsoft.

„С новия Pokémon Nintendo реализира рядко постижение сред всички компании за видеоигри – пусна на пазара два блокбъстъра през трудната за индустрията 2022 г.“, каза пред Си Ен Би Си Серкан Тото, главен изпълнителен директор на базираната в Токио консултантска компания Kantan Games.

„Разбира се, Pokémon е почти винаги сигурен залог, но новото заглавие надмина очакванията, точно както Splatoon 3 направи по-рано тази година“, добави той.

На този фон акциите на Nintendo са поскъпнали с повече от 11% тази година, надминавайки представянето на водещият японски индекс Nikkei 225. През септември Nintendo извърши разделяне на акциите при съотношение 10 за 1, което също бе прието добре от пазар.

Но Nintendo не е единственият геймърски гигант, който навлиза силно в празничния сезон.

Sony каза в сряда, че заглавието God of War: Ragnarok за тяхната конзола PlayStation е продало 5,1 млн. копия през първата седмица, което го прави най-бързо продавалата се ексклузивна игра на компанията. Акциите на Sony поскъпнаха с 2,14% в четвъртък.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ