Rolls-Royce назначи за свой шеф бивш изпълнителен директор на BP

Rolls-Royce назначи за свой шеф бивш изпълнителен директор на BP

Rolls-Royce назначи за свой шеф бивш изпълнителен директор на BP

Производителят на авиационни двигатели Rolls-Royce назначи бившия изпълнителен директор на BP ("Бритиш петролиум") Туфан Ергинбилгич за свой нов главен изпълнителен директор, наследявайки Уорън Ийст, който се оттегля в края на годината, съобщава Ройтерс.

Британската група, която също има звена за отбрана и енергийни системи, каза, че Ергинбилгич  ще поеме новата си роля на 1 януари. Той ще получи основна заплата от 1,25 милиона паунда, информират от Rolls-Royce, и ще получи два транша от акции, всеки на стойност 3,75 милиона паунда.

Ергинбилгич, британски и турски гражданин с опит в инженерството, прекара над 20 години в петролната компания BP, включително пет години като част от нейния изпълнителен екип. Той ръководи бизнеса на BP надолу по веригата на енергийната компания, който включва рафиниране, търговия на дребно и нефтохимикали, към зареждане на електрически превозни средства и добави хиляди бензиностанции в развиващи се икономики като Индия и Мексико. Напуска компанията през 2020 г., а в момента е партньор в частната инвестиционна компания Global Infrastructure Partners.

"За мен е чест да се присъединя към Rolls-Royce във време на значителни търговски възможности и стратегическа еволюция, когато клиентите му приемат енергийния преход", каза той.

Акциите на Rolls-Royce, чиято стойност падна с 67% по време на седемгодишното управление на Уорън Ийст, се търгуваха надолу с 0,2% във вторник сутринта. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ