Samsung свива още производството на чипове заради загуба от $7 милиарда през първото полугодие

Samsung свива още производството на чипове заради загуба от $7 милиарда през първото полугодие

Samsung Electronics обяви, че планира да удължи съкращенията на производството на чипове, тъй като възстановяването на търсенето до голяма степен е ограничено до чипове от висок клас, използвани за изкуствен интелект, предава Reuters.

В същото време, компанията отбелязва, че най-лошото на световния пазар на чипове с памет е приключило. Безпрецедентния спад в производството на полупроводници принуди южнокорейската фирма да понесе рекордна оперативна загуба от 8,9 трлн. вона (7 млрд. долара) от бизнеса си с чипове за първите шест месеца на тази година.

Бизнесът вероятно ще остане на червено и през текущото тримесечие, въпреки че се очаква загубата му да намалее почти наполовина до 2,3 трлн. вона спрямо второто тримесечие. Забавянето на световната икономика и високите лихвени проценти намалиха търсенето на повечето потребителски стоки след бума, предизвикан от пандемията.

„Съкращенията на производството в индустрията вероятно ще продължат през второто полугодие и се очаква търсенето постепенно да се възстанови, тъй като клиентите продължават да намаляват своите запаси от чипове“, гласи изявление на Samsung, която е най-големият производител на чипове с памет в света.

Джаеюн Ким, изпълнителен вицепрезидент на бизнеса с такива компоненти, каза, че ще удължи съкращенията в производството и ще направи допълнителни корекции на производството на определени продукти, включително NAND флаш чипове, които се ползват за съхраняване на дигитални данни.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ