Шведска компания инвестира близо 2 млн. лв. в завод край София

Шведска компания инвестира близо 2 млн. лв. в завод край София

Шведска компания инвестира близо 2 млн. лв. в завод край София

Шведска компания за медицински изделия инвестира 2 млн. лв. в завод край София, съобщи на сайта си Българската агенция за инвестиции. Директорът ѝ Богдан Богданов връчи сертификат клас А на „Ес Ейч Ел Хелткеър България“ за инвестиционния проект „Завод за производство на медицински изделия”, който ще се реализира в община Илинден.

С настоящият инвестиционен проект компанията планира да увеличи производствения си капацитет, а част от произвежданата продукция са медицински изделия като медицински слингове, чорапи с механизъм за лечение на лимфодермия, матрачни системи за болнични легла и др. Това е и първото производствено предприятие на компанията в Европа. Размерът на инвестицията възлиза на 1 640 000 лв., като се очаква разкриване на 150 нови работни места.

Компанията майка SHL Healthcare AB е създадена през 1989 от шведски предприемачи и оттогава e лидер в производството на MedTech. Дружеството е производител на устройства за доставяне на лекарства като автоматични инжектори, инжектори за писалки и инхалаторни системи за големи биотехнологични и фармацевтични компании по света. Към момента в компанията работят над 5300 служители, като също така разполага с офиси в Швейцария, Тайван, Швеция, САЩ и производствена база в Китай.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ