Нов изпълнителен директор на "Монделийз България"

Нов изпълнителен директор на Монделийз България

Светла Лесова ще бъде новият изпълнителен директор на "Монделийз България" след преминаването на Ивайло Найденов на регионална позиция в Румъния.

Това съобщават от представителството на американската компания у нас. Промяната ще настъпи на 1 февруари 2015 г. 

Светла Лесова е избрана да управлява бизнеса на производителя на брандове като "Милка", "Тоблерон", "Своге", "Сушард", "Якобс", "Нова Бразилия", "БелВита" и TUC заради богатия си професионален опит, натрупан в компании като "Жилет" и "Проктър енд Гембъл", където последователно е заемала все по-високи позиции, включително на изпълнителен директор за България.

През последните две години и половина кариерата й се развива възходящо и в "Монделийз Интернешънъл", където в момента е директор "Продажби“ за Източна Европа, Близкия Изток и Африка, с отговорности в 90 държави.

"Монделийз Интернешънъл“ (регистрирана на американската фондова борса NASDAQ под символа MDLZ) е водещ световен производител на леки закуски, с приходи от 35 млрд. щадски долара за 2013 г. Продуктите му достигат до потребители в 165 държави. Компанията произвежда шоколад, бисквити, дъвки, бонбони, кафе и разтворими напитки. Тя притежава марки на обща стойност милиарди долари. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ