Критиците похвалиха последния епизод на Breaking Bad

Критиците похвалиха последния епизод на Breaking Bad

Последният епизод на хитовия американски сериал Breaking Bad ("В обувките на Сатаната") се завъртя в телевизионния ефир на САЩ, последван от положителни отзиви.

Филмът, сниман от 2008 г. насам, отнесе преди седмица престижния приз за най-добър драматичен сериал по време на раздаването на наградите "Еми" в Лос Анджелис. Той получи общо осем номинации в шест категории. Сюжетът му разказва за гимназиален учител по химия, диагностициран със злокачествен рак, който започва да произвежда метаамфетамини след като разбира за заболяването си, за да подсигури живота на семейството си.

"Може би най-доброто нещо за финала на Breaking Bad е, че всъщност свърши. Толкова много шоу програми като "Сейемство Сопрано" и "Изгубени", залязоха без да се доближат до своята кулминация. В този случай авторите са решили да не оставят недовършена работа, кръщавайки последния си епизод Felina – препратка към финал. (...) Breaking Bad брилянтно проследи трансформацията на Уолт от учител по химия в криминален главатар", коментира Алесандра Стенли в "Ню Йорк Таймс".

"(Епизодът) не беше бляскав. Не беше структурно амбициозен, каквито бяха други епизоди на сериала. Лоши епизоди бяха такива. Този не бе, в много аспекти, изненадващ. И това е ок. Защото беше ефективен и истински, каквито са задоволителните финали на сериали", пише Джеймс Пониуозик в сп. "Тайм".

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ