Най-здравословното работно място в света

Най-здравословното работно място в света

Най-здравословното работно място в света

Международната дизайнерска компания Hassell е проектирала новата сграда на най-големия австралийски застраховател в областта на здравеопазването Medibank. Проектът е част от мащабна програма за културна промяна на работната среда, поставяйки в центъра психическото и физическото здраве на служителите. Целта на новия дизайн на сградата, която се намира в Мелбърн, Австралия е да бъде най-здравословното работно място в света.

Вътрешността е изпъстрена с множество цветове, с много растения, осигуряваши истински чист въздух в сградата и специфично осветление в някои райони на работното пространство, имитиращо естествената дневна светлина, поддържащи нормалния биоритъм на хората.

Служителите на Medibank имат истинска свобода да избира как и къде да работят. С лаптопи и мобилни телефони в ръка, хората могат да избират между повече от 26 вида места за работа, от вътрешни тихи и закътани пространства до просторни балконис с wifi. По-енергичните могат да се възползват от мултифункциоанлната спортна площадка на първото ниво, пригодена за различни видове спорт. А в непосредствена близост до нея се намира зеленчукова градина, с което се насърчава здравословното хранене. Спираловидна рампа, започваща от главния вход, води до всички нива на Medibank, което позволява на служителите да идват на работа и да се придвижват с велосипедите си до всяка точка на сградата.

Дизайнът е замислен така, че да стимулира целодневното движение на хората, да засили контакта по между им и да ги прави по-щастливи. За четирите месеца, откакто работи новата сграда на компанията, служителите заявяват че са по-здрави, по-сплотени, по-продуктивни. Отбелязва се значителното намаляване на отсъствията. Кайли Бишъп изпълнителен генерален мениджър в Medibank заявява, че сградата, работните места и заобикалящата среда "въплъщават нашите цели, ценности и всичко, което отсояваме".

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ