Apple обяви цели два смартфона - iPhone 5s и iPhone 5c

Apple обяви цели два смартфона - iPhone 5s и iPhone 5c

Apple обяви цели два смартфона - iPhone 5s и iPhone 5c

В рамките на специална прес конференция Apple представи цели два модела iPhone – 5c и 5s.

Първият е “нискобюджетен“ смартфон с 4-инчов ретина екран, укрепен със стомана корпус и двулентова антена.

Апаратът ще работи с A6 чип, ще разполага с батерия с по-висок капацитет и ще поддържа Bluetooth 4.0. Нещо повече – той ще се предлага в цели пет различни цвята - зелен, бял, син, розов и жълт. А каква ще е неговата цена? 99 долара за 16-гигабайтовия модел (това реално прави този продукт най-евтиният iPhone въобще) и 199 долара за 32-гигабайтовия (с 2-годишен договор в САЩ).

Вторият iPhone модел, който компанията обяви, пък бе дългоочакваният iPhone 5s. Той ще се предлага в три различни цвята – сребърен, златист и черен, ще бъде изграден от висококачествен алуминий и ще работи със SOC (system on a chip) A7 чип с 64-битова архитектура и над 1 млрд. транзистора. Новият процесор е „два пъти по-бърз“, когато става дума за изпълнение на ежедневни задачи или по отношение на възпроизвеждане на графика. Нещо повече – iPhone 5s е 40 пъти по-бърз в сравнение с първия смартфон на Apple.

iPhone 5s ще разполага и с т.нар. копроцесор M7, следящ вашите движения. Той ще работи в тандем с A7 и ще даде тласък на ново поколение приложения за здраве и фитнес.

Що се отнася до батерията, тя ще издържа до 10 часа в 3G разговори, 8 часа в 3G сърфиране в мрежата и до 250 часа в режим на готовност.

Камерата на iPhone 5s ще е снабдена с нови сензори и по-голяма f/2.2 апертура. Откриваме и нов тип светкавица, състояща се от два светодиода – един по-ярък и един по-топъл. Това нововъведение ще направи нощните снимки значително по-качествени. Наличен е и режим за бързо снимане – по 10 кадъра в секунда. Дори можете да правите видео на забавен каданс (HD видео със 120 кадъра в секунда).

Нова любопитна функция е и т.нар. TouchID, която би трябвало да подобри сигурността на апарата. Чрез нея вашия iPhone 5s успява да разпознае вашия пръстов отпечатък и работи изключително елементарно – достатъчно е да натиснете Home бутона (изграден от сапфир, предпазващ сензора под него) и смартфонът ще се отключи.

16-гигабайтовият модел ще струва 199 долара, 32-гигабайтовият – 299, а 65-гигабайтовият – 399 (отново с двугодишен договор в САЩ).

iPhone 5c и 5s ще излязат на пазара на 20 септември. 

А кога можем да свалим най-новата операционна система iO7? Точно на 18 септември. Докато я очаквате, можете спокойно да се сдобиете с пет наистина добри и безплатни приложения за продуктивност – iPhoto, iMovie, Pages, Numbers и Keynote.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ