"Blowin' in the Wind" на Дилън беше продадена за 1,5 милиона паунда

Blowin' in the Wind на Дилън беше продадена за 1,5 милиона паунда

"Blowin' in the Wind" на Дилън беше продадена за 1,5 милиона паунда

Единственият по рода си запис на Боб Дилън, на който повторно изпълнява „Blowin’ in the Wind“, беше продаден на търг в „Christie’s“ в Лондон в четвъртък за почти 1,5 милиона паунда, съобщават от Би Би Си. Изданието е първият нов студиен запис на песента, откакто Дилън я е написал през 1962 година.

Наддаването продължи само четири минути, по случайност толкова, колкото е и продължителността на самата песен.

Продажбата надхвърли първоначалните очаквания на „Christie's“ за 600 000 - 1 милион паунда цена.

Името на купувача все още не е разкрито. От аукционната къща заявиха, че са „доволни от отличния резултат“.

Новата версия на песента беше представена на уникален „Ionic Original“ диск – патентована технология, която обещава да осигури по-високо качество на звука от нормалния винил.

Дискът е изработен от алуминий, обработен със слой нитроцелулоза, след това покрит със сапфир и кварцов градиент, но може да се възпроизвежда от всеки обикновен грамофон. Създаден е от носителя на Грами музикант Ти Боун Бърнет, който също продуцира и свири в новия запис на Дилън. „Записахме го на живо и мисля, че го направихме от първия път, ако не греша. Чувството беше божествено. За мен винаги е така, когато свиря с Боб,“ сподели той пред Би Би Си.

Дилън изпява текста с трудно спечелената мъдрост на своите 81 години, като превръща протестната песен на гневен млад мъж в съзерцателен размисъл за неспособността на човечеството да се поучи от грешките си.

Въпреки това, малко хора ще успеят да чуят песента, тъй като дискът е продаден като „еднократен физически обект“, което означава, че купувачът няма право да го разпространява.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ