Тарантино сложи точка на сценария за последния си филм

Тарантино сложи точка на сценария за последния си филм

Тарантино сложи точка на сценария за последния си филм

Американският режисьор Куентин Тарантино е завършил сценария за новия си филм, съобщиха източници на Hollywood Reporter. Според изданието това ще бъде последният му филм. Самият режисьор и по-рано е казвал, че възнамерява да се оттегли след 10 филма и да се пенсионира на 60-годишна възраст. За режисьора, който на 27 март навършва 60 години, новият филм ще бъде 10-ти, ако се броят двете части на "Убий Бил" като едно произведение, предава БГНЕС. 

Новият сценарий се нарича "Филмовият критик" (The Movie Critic). Действието му се развива в края на 70-те години на миналия век в Лос Анджелис. Hollywood Reporter предполага, че ще бъде за един от най-влиятелните филмови критици - Полин Кейл.

Планира се снимките да започнат през есента на 2023 г. Засега Тарантино не е подписал договор за заснемане на филма с нито едно филмово студио. Възможно е договорът да бъде подписан със Sony.

През 2012 г. Куентин Тарантино заяви, че иска да "спре в някакъв момент". Според него обикновено последните четири филма във филмографията на режисьорите са най-лошите в кариерата им.

Куентин Тарантино е носител на две награди "Оскар" за най-добър сценарий за филмите „Django Unchained” и "Криминале". Много са и наградите "Оскар" за работата му в неговите филми - два за "Имало едно време в Холивуд", един за "Омразната осморка", един за "Inglourious Basterds". Режисьорът е носител и на много други награди.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ