Amazon прегръща радостта от приятелството в глобалната си празнична кампания (Видео)

Amazon прегръща радостта от приятелството в глобалната си празнична кампания (Видео)

Amazon прегръща радостта от приятелството в глобалната си празнична кампания (Видео)

Amazon стартира своята празнична кампания за 2023 г. „Радостта е споделена“, която ще бъде лансирана Северна Америка и още 12 държави, предава Marketing Dive.

В центъра на кампанията е видео спотът „Joy Ride“, в който звучи инструментално изпълнение на „In My Life“ на The Beatles. Рекламата, която в момента се върти в Обединеното кралство и Европа, ще бъде пусната в САЩ и Канада на 13 ноември. Тя ще се излъчва в телевизионни предавания, кино, стрийминг видео, онлайн видео и социални медии до декември. 

„Joy Ride“ е създаден с вътрешния творчески екип на Amazon и продуцентската компания Hungry Man. 

Този сезон Amazon дърпа сърцата със своята глобална маркетингова кампания „Радостта е споделена“. Подобно на празничния тласък на гиганта за електронна търговия миналата година, усилията се въртят около щастието на празниците и удобството, което Amazon се надява да достави по време на често хаотичния период.

В центъра на последния сезонен блиц на компанията е 60-секундният спот „Joy Ride“, който изобразява три по-възрастни жени седнали на пейка в парка. Те гледат как деца и тийнейджъри се спускат с шейни по хълм - сцена, която изглежда напомня за младите им години. По-късно една от жените поръчва възглавници за седалки в Amazon, които след това триото използва, за да карат заедно шейна, докато ретроспекциите от миналото идват на фокус по време на радостен преход надолу по хълма. Емблематичният хит на Бийтълс, "In My Life", помага да се съчетаят двойните теми на творчеството - радост и носталгия.

„Joy Ride“ за първи път излезе на живо в Европа и Обединеното кралство на 6 ноември и беше създаден с режисьора Уейн Макклами.

Пристигайки в САЩ на 13 ноември, рекламата ще бъде показана по време на Billboard Music Awards по-късно този месец и ще се показва заедно със сезонно съдържание в канала Hallmark. Спотът ще се излъчва и в кината в САЩ по време на филми, включително „Wish“ и „The Marvels“ на Disney.

В допълнение към „Joy Ride“, Amazon планира да пусне три други празнични реклами, насочени към ключови периоди на продажби, включително седмицата на Черен Петък и Кибер Понеделник и за популяризиране на сделки в последния момент до декември.

Емоционално воденото послание може да резонира сред зрителите, които се тревожат, че инфлационният натиск може да повлияе на планирането на почивката им. Това обаче не означава, че потребителите не са в настроение да харчат, като се очаква купувачите да извадят от джоба си средно $1652 през този празничен сезон, което е с 14% повече на годишна база и надминава нивата отпреди пандемията за първи път, според Проучване на празничните търговци на дребно на Deloitte за 2023 г. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ