Британски учени твърдят, че са открили извънземен живот

Британски учени твърдят, че са открили извънземен живот

Британски учени твърдят, че са открили извънземен живот

Група британски учени са убедени, че разполагат с доказателства за съществуването на извънземни форми на живот, след като са открили странни частици на ръба на атмосферата. Учените са изпратили балон на 27 километра в стратосферата. Той се завърнал с малки биологични организми, които според тях са с извънземен произход, пише в. „Индипендънт”, цитиран от Фокус.

Професор Милтън Уейнрайт посочи, че е почти напълно сигурен в неземния произход на организмите. „Съгласно цялото познание, с което науката разполага, те трябва да са дошли от Космоса”, посочи той и допълни: „Няма известен механизъм, според който тези форми на живот могат да са с подобни размери”.

Някои от взетите проби са били покрити с космически прах, което дава още повече основания да се смята, че те са дошли от Космоса. „Тези организми са необичайни. Ние сме наистина уверени, че това са биологични същества, идващи от Космоса”, посочи професор Уейнрайт, който работи в департамента по молекулярна биология и биотехнологии към Шефилдския университет.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ