Британци изобретиха дезинфекцираща брава

Британци изобретиха дезинфекцираща брава

Бравите на вратите открай време са в Топ 10 на най-замърсените повърхности, които пренасят зарази. Британско дизайнерско студио обаче представи нова брава за врата, която не само не допринася за разпространението на бактерии, а точно обратното – дезинфекцира ръцете. При това следи колко често се ползва бравата и какво е нивото й на чистота.

Устройството се казва PullClean, предава порталът Zhelezyaka. С негова помощ персоналът в болниците повече няма да има грижата постоянно да мисли за хигиената на ръцете си. Същото се отнася и за обществени кухни, тоалетни и др.

При натискане на бравата, от долната й част изтича дезинфектант, който няма нужда да се отмива с вода. Мерителна линия показва колко гел има в нея. Данните колко често хората ползват бравата и дезинфектанта се предават на компютър за постоянно поддържане на нужното количество.

Изпитанията на новата брава са проведени в две болници в САЩ и Великобритания. В резултат, нивото на чистота на ръцете в двете здравни заведения се повишило с с 22% до 77%.  Изобретението вече е пуснато в масово производство, а продажбите му ще започнат в края на 2014 година.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ