Задръствания на Кулата и "Хемус", 280 хил. пътуват за празниците

Задръствания на Кулата и Хемус, 280 хил. пътуват за празниците

Задръствания на Кулата и "Хемус", 280 хил. пътуват за празниците

Колона от автомобили се е образувала на 2 километра преди ГКПП „Кулата - Промахон“, съобщи радио „Фокус“, като се позова на информация от дежурния служител в Областно пътно управление – Благоевград.

Тази сутрин е затруднено движението и в района на Кресненското дефиле, където полицаи са отбили извънгабаритен камион и още 3 - 4 коли със специална светлина сигнализация.

Задръстванията започнаха още вчера на изходите на София. Очаква се 280 хил. души да пътуват за 4-те празнични дни около 24 май.

От 8 ч. до 14 ч. ще има две ленти за излизащите от София през Владая на път Е-79. Алтернативен маршрут на изхода през Владая е АМ "Люлин".

На автомагистрала "Хемус" може да се образуват тапи около 12-ия км заради ремонт на тунел „Елешница" - движението се осъществява двупосочно в лентата в посока София.
Засилен трафик и опашки се очакват и по граничните пунктове на страната.

От КАТ предупреждават, че ще увеличат проверките в цялата страна. От Пътна полиция съветват да се кара внимателно и да се съобразявате с метеорологичните условия. Днес ще е дъждовно над цялата страна.

По данни на Института за анализи и оценки в туризма отново най-предпочитаната чужда дестинация е Гърция. 40 хиляди българи ще почиват на гръцкото море през следващите 4 дни.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ