Изграждат нов парк в София

Изграждат нов парк в София

От есента ще започне изграждането на нов парк в София. За целта  правителството прехвърли безвъзмездно на Столична община близо 10 дка държавни терени в район „Възраждане”. Те ще бъдат използвани за изграждането на парк „Възраждане” и прилежащата му инфраструктура със средства, осигурени от местната власт.

Комплексът, който ще се намира в близост до търговския център на бул. „Александър Стамболийски", ще струва 4,2 млн. лв.  От тях 1,7 млн. лв. са заем по програма „Джесика", останалите 2,5 млн. лв. трябва да бъдат осигурени от „Софийски имоти", които ще реализират проекта.

Проектът на първия от над 30 години нов парк в столицата предвижда в него да бъдат издигнати много атракциони, като например иновативно съоръжение за катерене с въжена линия, което няма аналог в София, както и многофункционална циркова площадка. Когато в нея не се изнасят представления и спектакли, тя ще се превръща в гигантски шах. 

В парка ще има и амфитеатър за разнообразни културни прояви на открито, и уникален интерактивен фонтан. Водните му струи няма да падат във водно корито, както при всички останали, а ще се поемат от съоръжения под околния терен. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ