Ню Йорк забрани електронните цигари

Ню Йорк забрани електронните цигари

От 29 април в Ню Йорк вече не може да се пушат електронни цигари в ресторанти, барове, паркове и други обществени места, предаде агенция "Франс прес".

Законът беше приет от градския съвет на 19 декември и бе подписан от бившия кмет на града Майкъл Блумбърг. Той е допълнение към вече съществуващата стриктна забрана за тютюнопушенето на публични места в мегаполиса, в който дори и управите на някои жилищни сгради не позволяват на обитателите им да пушат вътре.

Виж още: САЩ планират регулиране на електронните цигари

От 18 май Ню Йорк ще стане първият голям американски град, в който ще бъде забранено да се продават тютюневи изделия или електронни цигари на лица под 18-годишна възраст. От вторник в Чикаго също влизат ограничения за използването на електронни цигари на повечето обществени места на закрито. През март в Лос Анжелис депутатите гласуваха за забраната на употребата на електронни цигари на обществени места, където е забранено и тютюнопушенето.

Властите в САЩ постановиха, че е-цигарите ще започнат да се продават с предупредителни знаци, които изтъкват вредите от тях върху здравето, причинени от съдържащия се в тях никотин. Дебатират се и ограничения в маркетинга на този продукт. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ