Свлачище заплашва асеновградско село

Свлачище заплашва асеновградско село

Свлачище заплашва асеновградско село

Огромно свлачище заплашва жителите на асеновградското село Бачково. 9-ти месец свлачището подкопава пътя и жилищата им. Хората са притеснени и настояват държавата да се намеси.

През октомври миналата година пороите подкопават част от пътя до река Чая. Улица „Освобождение" осигурява единствения достъп до няколко десетки къщи и хотели в тази част на Бачково. Ако пътят пропадне, много семейства ще се окажат в капан, съобщава бТВ.

Опасността река Чая да подкопае улица „Освобождение" е голяма, признават и специалистите. „Пътят е натоварен. Самата река подкопава пътя. Асфалтът отгоре стои, но реално отдолу е кухо. И от тази гледна точка е опасно. Ако вали като миналата година и повече, всички трябва много да се притесняваме", каза инж. Мая Василева от общината.

Вече е изготвен работен проект за обезопасяването и укрепването на застрашената улица. Той е на стойност 30 хиляди лева. До момента обаче няма финансиране. Местните хора с право се притесняват, че забавянето може да доведе до трагичен инцидент.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ