Тим Кук: Новата книга за Apple е глупост!

Тим Кук: Новата книга за Apple е глупост!

Тим Кук: Новата книга за Apple е глупост!

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук, който оглави компанията след легендарния Стив Джобс, се изказа пренебрежително за книгата на бившия журналист от Wall Street Journal, наречена “Haunted Empire” (в превод на български “Империя, обитавана от духове”), пише Time. Книгата е критична към постиженията на технологичния гигант под управлението на Кук. Той пък я нарече “глупост”. 

В книгата, която излезе на пазара във вторник, авторът твърди, че Apple се е превърнала в по-традиционен тип компания след смъртта на Стив Джобс, тъй като Кук е по-традиционен лидер, а Джобс е бил креативен микромениджър. Крайният извод е, че Apple ще се провали без Стив Джобс начело.

“По отношение на приходите и печалбите няма съмнение, че Apple продължава да е успешна компания”, казва писателят Юкари Кейн за New York Times, цитиран от Фокус. “Но определението на Applе за успеха е нещо много повече. Тя обещава да бъде изключителна - да прави страхотни продукти, които променят света. Второто е трудно да се постигне без Стив Джобс и уникалната му визия. В негово отсъствие Apple е просто по-малко убедителна”. 

Тим Кук отговаря в изявление до CNBC, че тази книга, както и други преди нея, “не успява да улови духа на Apple, Стив или който и да е друг в компанията. Apple има над 85 000 служители, които идват на работа всеки ден и дават най-доброто от себе си, за да създадат най-добрите продукти, да оставят следа в света и да го напуснат по-добър, отколкото са го намерили”. По думите на Кук това е сърцето на Apple от основаването й и ще остане така и през идващите десетилетия. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ