Туристи в Триград остават блокирани, придошла река заля пътя към селото

Туристи в Триград остават блокирани, придошла река заля пътя към селото

Туристи в Триград остават блокирани, придошла река заля пътя към селото

Няколко автомобила с туристи остават блокирани от няколко часа в Триград, защото единственият път към селото е затворен от придошлите води на р. Триградска, съобщиха от кметството. Очаква се в следващите часове да бъде възстановена проходимостта на трасето към Триград и туристите да успеят да си заминат от хотелите. 

Спасителни екипи отводняват помещения в хотел и мандра в Триград, чиито първи етажи са залети от наводнението. Река Триградска достигна 4 м дълбочина днес в отделни по-тесни участъци в селото, обяснява кметът Цветан Славков. Водната стихия е причинила пропадане на участъци от пътища и улици, разрушени са подпорни стени, но размерът на щетите се очаква да бъде изяснен утре след оттичане на реката. 

Бедствено положение бе обявено днес в област Смолян поради пораженията от проливните дъждове през последното денонощие. Ситуацията е усложнена в кв. Устово и комплекс „Изворите” в областния град, където нивото на р.Черна се повиши най-застрашително.

Речните води преляха през мост в комплекс „Изворите”, но обстановката бе нормализирана след разчистването на речното корито от паднало дърво. Река Черна излезе извън коритото си и в отделни участъци в кв. Устово. Засегнати са селскостопански постройки и бараки по бреговете.

Екипи на противопожарната служба ОУПБЗН, полиция, Гранична полиция, военнослужещи и доброволци от местни фирми участват в спасителните дейности за нормализиране на обстановката в Смолян. Поради неблагоприятните метеорологични условия бе затворена ски зоната в Пампорово и до края на деня няма да работят всички лифтове и влекове в курорта.

Източник: БТА

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ