Двама от обвиняемите по криптоаферата "Nexo" обжалват размера на гаранциите си

Двама от обвиняемите по криптоаферата Nexo обжалват размера на гаранциите си

Двама от обвиняемите по криптоаферата "Nexo" обжалват размера на гаранциите си

Двама от обвиняемите по криптоаферата "Nехо", на които прокуратурата повдигна лично обвинения за участие в организирана престъпна група зa пране нa пари, данъчни престъпления, компютърни измами и незаконна банкова дейност, са обжалвали размера на паричните си гаранции, предава БНР.

Миналия петък от прокуратурата обявиха, че Траян Николов, който е главен продуктов и оперативен директор в "Nexo", и Калин Методиев, съосновател и финансов директор на платформата, разполагат с 10 дни, за да внесат по 1 милион лева, за да останат на свобода. 

По информация на БНР, прокуратурата все още не е депозирала молбите на Николов и Методиев в Софийския градски съд. Той трябва да се произнесе в закрито заседание.

Общо четирима са обвиняемите, свързани с криптоплатформата "Nexo". Другите двама са обявени за международно издирване, каза в понеделник говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

От държавното обвинение не съобщават имената им, но по информация на БНР издирваните са бившият депутат от "Реформаторския блок" Антони Тренчев и Коста Кънчев, който е сочен и за ръководител на престъпната група.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ