Ista започва отчетната кампания на потребената топлоенергия

Ista започва отчетната кампания на потребената топлоенергия

Дружеството за топлинно счетоводство Ista България започва от 24 април годишния отчет на уредите за дялово разпределение за отоплителен сезон 2013/2014 в София. Това съобщи управителят на дружеството Ася Паунова.

По думите й през следващите дни се очаква „Топлофикация София“ да обяви край на отоплителния сезон предвид прогнозите за трайно затопляне.

От 24 април първо ще бъдат отчетени клиентите в София с дистанционни уреди за дялово разпределение и радиоводомери, в адреси с изцяло изградени радио системи, които се отчитат месечно.

Отчетите на всички останали клиенти в столицата, за които се налага осигуряване на достъп до уреда, ще започнат в началото на месец май след почивните дни.

Във всяка сграда ще бъдат предварително поставени информационни съобщения за дните и часовете на посещение за отчет с цел осигуряване на достъп.

Спазвайки закона, Ista България ще предостави на своите клиенти в София възможност за безплатно посещение и отчет на две дати, като едната дата задължително е в извънработно време.

При невъзможност за осигуряване на достъп и в двата дни всеки клиент може да заяви дата и час за допълнителен индивидуален отчет на телефоните на Ista България в София: 02/955 04 11, на имейл ista@ista.bg, както и в офиса на дружеството на бул. „Овча купел” № 72, ет. 2.

Всеки клиент на дружеството може да провери часа и дата на отчет на своята сграда освен на предварително разлепените уведомления в етажната собственост, и на портала за онлайн услуги на Ista България www.istabg.com или в сайта на дружеството www.ista.bg.

Дружеството за дялово разпределение Ista България призовава всички свои клиенти да осигурят достъп за отчет, за да може максимално прецизно да бъде засечено потреблението на топлинна енергия през изминалата зима и да бъдат изготвени точно сметките.

В случай, че не бъде осигурен достъп до някой имот в етажната собственост, се налага една или няколко преработки на изравнителните сметки, а на неосигурилия достъп за отчет клиент се начислява енергия на база максимална мощност, както е предвидено в закона.

 През юни и юли се очаква да бъдат изготвени и раздадени на клиентите на Ista България в София всички изравнителни сметки за парно и топла вода. Всеки клиент има право в рамките на един месец от получаването на своята изравнителна сметка да подаде рекламация в офиса на дружеството. След това в началото на месец август Ista България ще предаде изравнителните сметки на „Топлофикация София“ за изготвяне на фактури.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ