Прокуратурата разследва полицаи за чадър над Георги Семерджиев

Прокуратурата разследва полицаи за чадър над Георги Семерджиев

Прокуратурата разследва полицаи за чадър над Георги Семерджиев

Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно производство за това, че в периода 2021 г. до 05.07.2022 г. при условията на продължавано престъпление длъжностно лице от структура на МВР е нарушило служебните си задължения с цел да набави за себе си или за другиго облага и от това са настъпили значителни вредни последици.

Досъдебното производство е образувано след проверка, извършена по отделени материали от воденото срещу Георги Семерджиев дело за катастрофата от 5 юли, при която загинаха две млади жени.

Материалите са отделени във връзка със събрани в хода на разследването по делото за пътнотранспортното произшествие данни за евентуално нарушаване на служебните задължения от служители на МВР, включително на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвиняемия, както и за търговия с влияние. След анализ и преценка на всички данни, събрани в хода на проверката, прокурор от Софийска градска прокуратура е счел, че са налице достатъчно такива за извършено престъпление от общ характер и е образувал досъдебно производство за престъпление по служба. Предстои провеждане на разследване по делото, в хода на което ще се установи дали евентуално са налице достатъчно доказателства за извършено от служител на МВР престъпление.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ