Всяко българско училище може да получи средства за STEM кабинет

Всяко българско училище може да получи средства за STEM кабинет

Всяко българско училище може да получи средства за STEM кабинет

Всяка българско училище ще може да получи средства за изграждане на STEM среда, без значение къде се намира и колко деца учат в него. Това заяви образователният министър проф. Сашо Пенов в рамките на работна среща с училищни директори в НДК, предава БНР. Те получиха насоки от МОН как да реализират концепциите си за модернизация на училищната среда с предвидените средства по Националния план за възстановяване и устойчивост в размер на 500 млн. лева до 2026 г. 

"Тук не е на конкурентен принцип, пари има за всички", изтъкна проф. Пенов. 

Пари за модерна образователна среда ще могат да получат и училищата, в които вече има изградена такава. 

"Преподаването чрез иновативния метод ще запали в учениците искрата да изследват и да експериментират", коментира социалният министър Лазар Лазаров, който до неделя временно изпълнява длъжността служебен премиер.

"И най-малкото училище ще получи средства за изграждане на поне един STEM кабинет. По Плана ще се финансира изграждането на високо оборудвани клани стаи - с компютри, лаптопи, интерактивни дъски, камери. Всяко училище ще подаде своята концепция спрямо посредниците, които има, и което педагогическият съвет прецени, че е необходимо за техните ученици... Това ще бъде първата крачка и отчасти да можем да превърнем нашите училища в модерни", коментира за предаването "Хоризонт за вас" зам.-министърът на образованието Надя Младенова. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ