Лютви Местан се усъмни, че правителството ще изкара мандата си

Лютви Местан се усъмни, че правителството ще изкара мандата си

Лютви Местан се усъмни, че правителството ще изкара мандата си

Лидерът на ДПС Лютви Местан намекна, че до края на годината може да има предсрочни парламентарни избори.

„Има нужда от разговори за стабилизиране на политическия процес в страната, в това число трябва да се обсъди идеята за избори, но много трезво, без емоция, не в резултат на ултиматума, който би бил поставен от партии, които в сравнителен план се явяват успели, но от гледна точка на по-прецизния анализ на вота губят над 400 хил. гласа в сравнение с една година“, коментира в парламента Местан на въпрос каква е позицията на ДПС за избори.

Той оцени като „малко вероятно” правителството да изпълни четиригодишния си мандат с оглед на политическите реалности. Според него са възможни ремонти на кабинета, приемане на актуализирани или задължителни четири-пет приоритета, които този кабинет и този парламент да направят преди предсрочен вот.

„Не е коректно да се преувеличава ролята на ДПС в ситуацията. Тя е ограничена от силната подкрепа на своите избиратели, за да се съгласи с улматимативни искания за незабавно разпускане на парламента. Не можем да не се съгласим с волята на нашите избиратели, но въпреки тяхната подкрепа сме готови да участваме в разговори с всички за намиране на изход от тази ситуация", подчерта Местан.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ