Асен Василев: Кирил Петков ще бъде част от новия кабинет

Асен Василев: Кирил Петков ще бъде част от новия кабинет

Асен Василев: Кирил Петков ще бъде част от новия кабинет

Министър-председателят в оставка Кирил Петков ще бъде част от проектокабинета "Василев". Това заяви пред журналисти номинираният за премиер Асен Василев. Той обаче отказа да уточни какъв пост ще бъде даден на Петков. Съставът на новото правителство е готов, но все още не са събрани нужните 121 гласа в парламента, добави той.  

"Все още не сме събрали 121 гласа. В момента продължават разговорите между парламентарната група и депутати. Не мога да кажа, че имаме някакъв особен напредък. Ние сме длъжни да пробваме докрай. Всеки един депутат има глава на раменете, има съвест и трябва да прецени дали иска да подкрепи програмата, която представихме. Ако не сме събрали 121 гласа, няма да внесем предложението за проектокабинета", заяви Василев. 

Утре трябва да стане ясно дали първият мандат в този парламент ще може да излъчи правителство. Вече е ясна програмата, по която ще работи то, ако получи подкрепа, която да се реализира в рамките на шест месеца. Тя включва 40 законопроекта с конкретни срокове. Сред приоритетите е Планът за възстановяване и устойчивост, да продължи подготовката за приемане на еврото през 2024 г. и да се одобрят всички оперативни програми. Ще има две тарифи за газ, парно и вода и безплатни учебници от 1-ви до 12-и клас. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ