Борисов: Подкрепяме правителството за руските дипломати въпреки аматьорските действия

Борисов: Подкрепяме правителството за руските дипломати въпреки аматьорските действия

Борисов: Подкрепяме правителството за руските дипломати въпреки аматьорските действия

„След гръмко обявеното от Кирил Петков изгонване на 70 руски дипломати, сега трябва да избираме пред една аматьорска и дилетантска позиция. Понеже аз и партията, която ме е избрала за лидер, сме горди хора и преди няколко месеца, когато започна войната, казахме, че докато тя не свърши, всички действия на правителството, свързани с агресора Русия, ще бъдат подкрепяни, ние с две ръце подкрепяме член 11 със съответствието на бройките на дипломатите и прекомерното присъствие не само на руски дипломати, но и на обслужващ персонал“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на изявление в централата на партията.

Той е категоричен, че целият процес е трябвало да се случи по-друг начин. По думите му външният министър и премиерът е трябвало да го обявят като доклад на службите, а ако не са имали такъв, да поемат политическа отговорност и да кажат, че искат реципрочност.

„Гласът на народа е глас Божий. Българският народ избра Кирил Петков за премиер. Хубаво или лошо, посоката и действията за оттегляне или привеждане в съответствие на нашите и техните дипломати трябва да бъдат продължени. Никаква крачка назад не трябва да дава правителството. То има пълната ни подкрепа, защото това би значело капитулация, отказ от суверенитет. А ние не трябва да го правим. Войната в Украйна трябва да спре и дотогава дори такива аматьорски действия трябва да бъдат подкрепени“, каза той.

„Сега има война и ние сме на страната на Украйна и на евроатлантическия свят“, добави Борисов.

Той е категоричен, че ГЕРБ са щели да действат по друг начин – без да се късат дипломатически отношения и да се стига до подобна ситуация.

„Това обаче е избрал народът и ние го подкрепяме. Българският народ пожела промяна, тя носи това“, добави лидерът на ГЕРБ.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ