Денков гласува, но от втори опит

Денков гласува, но от втори опит

За европейска и модерна столица гласува премиерът Николай Денков. Той упражни правото си на глас в столичното 6-о помощно училище, но от втори път, гласувайки с машина. При първия опит машината засече и не издаде разписка. 

"Проблемите, които виждаме, са резултат от недобрата координацията между институциите и особено тук отговорността е на ЦИК.”, коментира Денков пред журнарлисти след като успя да гласува. 

“ Очевидно като свършат изборите трябва ясно да се постави въпросът  как връщаме доверието в изборния процес", добави той и призова “хора, излезте и гласувайте за този, който искате да управлява града ви. Ако не излезете вие, ще излязат другите и те ще решат кой ще управлява.” 

Важно е хората да излязат да гласуват, независимо дали е с машина или хартия, подчерта премиерът. 

В момента вървят избори, министерството на електронното управление има ангажименти към тях и никой не пипа институциите в такива моменти, каза още той в отговор на въпрос защо не е поискал оставката на министъра на електронното управление Александър Йоловски. 

Утре Денков пътува за Израел на първо държавно посещение в страната от години насам. "Напрежението е много високо. Всички разбират, че конфликтът ескалира и това може да има много важни последствия по целия свят, затова е много важно да се намери правилния баланс - да се освободят заложниците, да се намали опасността от терористични атаки от Хамас, защото виждате, че те нямат задръжки, а от друга страна да не се предизвика хуманитарна криза. Трябва да се чуе и гледната точка на израелската страна, а от другата страна да има хуманитарна подкрепа", каза той. 

Израел не е искала и военна подкрепа от България, каза Денков. "Няма такива разговори изобщо", допълни той.          

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ