ДФ "Земеделие" вече издава електронни удостоверения за особен залог

ДФ Земеделие вече издава електронни удостоверения за особен залог

ДФ "Земеделие" вече издава електронни удостоверения за особен залог

Нова функционалност е добавена в Системата за електронни услуги  на Държавен фонд "Земеделие.

С нея, считано от Кампания 2022, издаваните от ДФЗ документи - Удостоверения за декларирани площи/животни по схеми (документ, изискван от търговските банки като част от процедурата по учредяване на особен залог), могат да се генерират електронно от индивидуалния профил на кандидата в Системата за електронни услуги.

Всеки стопанин с активна регистрация в системата (към момента над 26 000 фермери) и подадено валидно заявление за подпомагане за текущата кампания може по електронен път да генерира Удостоверение, през страницата "Удостоверения за особен залог" позиционирано в меню "Справки" - секция "Финансови".

По време на всяка кампания областните дирекции на ДФЗ обработват над 6000 искания за удостоверения, съдържащи обобщени данни за декларирани площи, животни, схеми и мерки за подпомагане. За Кампания 2022 с оглед приемственост в методите на работа с бенефициентите, ДФ "Земеделие" ще продължи да издава и хартиени удостоверения чрез областните си структури. От 2023 г. издаването на удостоверения за особен залог на хартиен носител ще бъде окончателно преустановено и те ще се генерират само електронно. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ